Nuostabus dalykas visomis prasmėmis - tiek skonio, tiek išvaizdos! Nusižiūrėjusi juos pas Neringą buvau senų seniausiai, ir aišku, pasimetė jie ilgiausiame receptų sąraše, bet kai užmačiau juos Virtuvė Nuo...Iki numeryje, nusprendžiau nieko nebelaukti. Buvo labai skanūs ir labai papuošė stalą. Dariau juos mamos vardadieniui - neliko nei vieno. Tiesa, man jie, spėju, gavosi ne visai taip, kaip turėjo (mano įsivaizdavimu, jie turėjo būti gan tvirti, kad valgyti būtų galima paėmus į ranką) - lizdeliai gavosi gana minkšti, spėju dėl to, kad naudojau šviežias bulves, jos, paprastai, būna "skystesnės, ne tokios miltingos". Bet tiek čia tos bėdos :)
Taigi, mums reikės (12-ai lizdelių):
Lizdeliams:
300 g miltingesnių bulvių
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
50 g tirpinto sviesto
pluoštelio kapotų petražolių
druskos
tarkuoto muskato
šviežiai maltų pipirų
Įdarui:
150 g rūkytos lašišos
80 g minkšto ožkos sūrio (to, kur būna rulonėlis)
patražolių, svogūno laiškų - papuošimui
Paruošimas:
- Bulves sutarkuojame burokine tarka. Išsiskyrusias sultis gerai nuspaudžiame.
- Įtarkuojame svogūną, įspaudžiame česnaką, įmaišome likusius ingredientus.
- Keksiukų formą, jei ji ne silikoninė, patepame aliejumi arba sviestu.
- Dedame į kiekvieną formelę po šaukštą bulvių masės. Paformuojame lizdelius.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
- Iškepusius lizdelius atvėsiname.
- Į kiekvieną lizdelį dedame plonai atpjautų lašišos gabalėlių, pjaustyto sūrio gabalėlių, papuošiame žalumynais.
Šaltinis: Neringos blogas
man labai gardžiai atrodo..;) tik niekaip neprisiruošiu nusipirkti keksiukų formos..o tada tai tikrai bandysiu..:)
AtsakytiPanaikintiAčiū :) Je ir gražūs ir skanūs :) ir verti dėl jų įsigyti formelę :))
AtsakytiPanaikintiNu tikrai, kaip gražu!!! gal ir aš kada nors pasigirsiu ragavusi tokius bulvių krepšelius :)
AtsakytiPanaikinti