Na ir dar braškių tema :)
Kai pamačiau šitą pyragą-tortą pas Aguonėlę, išsišiepusi laukiau braškių sezono, kad galėčiau jį išbandyti. Taip taip, žinau,kad braškės jam nebūtinos. E. valgė šį pyragą nubraukęs braškių viršūnėlę, na o man kaip tik, braškės suteikė pyragui gaivumo. E. sakė, kad jei be braškių, tai galiu kepti ir dar kartą :D Manau, kad tikrai kepsiu, nes skanu ir be braškių :)
Pagrindui:
180 g šokoladinių Selga sausainių
65 g sviesto
Įdarui:
250 g ricottos sūrio (kitą sykį dėsiu dvigubai)
2 kiaušinių
50 g sviesto
30 g + 40 g cukraus
2 VŠ brendžio
30 g miltų
pusės citrinos tarkuotos žievelės
žiupsnelio druskos
Braškių viršūnėlei:
dubenėlio braškių
pusės pakelio raudono tortų užpilo (aš turėjau tik besplavį)
Paruošimas:
- Sausainius susmulkinam iki smulkių trupinėlių.
- Sausainių trupinius labai gerai sumaišome su tirpintu sviestu.
- Sausainių masę paskirstome tolygiai torto formoje ir gerai suspaudžiame. Dedame šaldytuvan, kol pasiruošime įdarą.
- Ricottos sūrį, kiaušinių trynius, 30 g cukraus, citrinos žievelę ir brendį gerai išplakame.
- Supilame ištirpintą, kiek pravėsusį sviestą ir gerai išplakame.
- Atsargiai įmaišome miltus.
- Kiaušinių baltymus išplakame su druska. Kai putos pradės standėti, po truputį pilame cukrų ir toliau plakame iki standumo.
- Po šaukštą dedame dedame baltymus į ricottos masę ir atsargiai išmaišome.
- Gautą įdarą sukrečiame į torto formą ant sausainių pagrindo.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~45 minutes.
- Iškeptą pyragą ataušiname, išdėliojame, jei yra noras pjaustytas braškes ir užpilame paruoštą torto želę.
- Atšaldome šaldytuve.
Skanaus!
Šaltinis: Aguonėlės blog'as
Labai labai skanus tortukas! :)Vienas iš mano mėgiamiausių!
AtsakytiPanaikintikaip gera tai skaityti, ačiū! :)
PanaikintiAčiū Jums už puikų receptą. Tortukas laaabai skanus. Šią savaitę kepu jau antrą kartą :)
AtsakytiPanaikintifantastika! :) gaila, kad braškių sezonas toks trumpas :)
Panaikinti