Kad ir kaip nemėgstu stypsoti prie viryklės, bet blynus mėgstu dar labiau. Šį kartą užsimaniau purių blynų. Tačiau jų sudėtyje visiškai nesinorėjo kepimo miltelių ar sodos. Taigi prisiminiau savo anstesnį eksperimentą su Olandišku blynu ir padariau taip pat. Baltymai išplakti iki standžių putų atstojo visus tešlos kėliklius, blynai gavosi purūs, minkšti, beveik kaip biskvitiniai pyragėliai. Mano mazgius, didysis maisto konservatorius, kuriam labai sunku įsiūlyti ką nors naujo kirto net ausys linko. Mes valgėme su plakta grietnėle ir trintomis braškėmis. Nerealus apsivalgymas. Labai norėjau valgyti, taigi prieš nuotraukos nepadariau, o po nebuvo ką fotografuoti. Bet manau, kad ateityje progų nufotografuoti tikrai bus, nes pakartoti verta.
Taigi, mums reikės:
2 kiaušinių (baltymus atskiriame nuo trynių)
250 ml miltų
~200 ml pieno
2 VŠ cukraus
0,5 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Procesas:
- Trynius išplakame su cukrumi ir druska. Įpilame pieno, įsijojame miltus ir gerai viską išmaišome. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo.
- Baltymus išplakame iki standžių putų ir po šaukštą įmaišome į blynų masę.
- Kepame keptuvėje įkaitintintame aliejuje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą