Puslapiai

2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Vištienos kumpeliai apvalkale



Skanus, paprastas patiekalas. Iki šiol taip troškindavau vištieną be jokių apvoliojimų krakmole, nutariau išbandyti. Tikėdamasi pasidalinti savo porcija su mažuoju, vištieną troškinau gerokai ilgiau, nei įprastai reikėtų,tai bent jau vaizdas tikrai nukentėjo.  Skonis nežinau, nes ir taip buvo skanu. Kitą kartą reikės daryti įprastai, nes mažasis vis tiek nevalgė :)


Taigi mums reikės:
vištienos kumpelių
česnako skiltelės
majonezo
druskos, pipirų, džiovinto čiobrelio, malto imbiero, kitų mėgstamų prieskonių

kiaušinio
krakmolo

morkos
svogūno
česnako skiltelės

Paruošimas:

  1. Vištienos kumpelius paprieskoniname, įspaudžiame česnako, dedame majonezo, viską išmaišome ir paliekame marinuotis bent valandai.
  2. Pasimarinavusius kumpelius merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame krakmole, vėl merkiame į kiaušinė, vėl voliojame krakmole ir apkepame, kol gražiai apskrus, įkaitintame aliejuje.
  3. Svogūną susmulkiname ir lengvai apkepame su šlakeliu aliejaus.
  4. Morkas supjaustome griežinėliais, dedame ant troškinimo indo dugno. Supilame kepintus svogūnus.
  5. Sudedame ant morkų kumpelius.
  6. Įpilame vandens, pasūdome, įdedame prieskonių (arba užpilame sultiniu), įpilame grietinėlės.
  7. Troškiname puode ant viryklės 30 min., arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.


Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlės blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą