Taigi, mums reikės:
4-6 siuoksniuotos bemielės tešlos lakštų
40 g miltų
40 g sviesto
240 ml pieno
2 kietai virtų kiaušinių
1 skardinė (~200 g konservuoto tuno)
juodųjų pipirų
druskos
kapotų petražolių
plakto kiaušinio (aptepimui)
Paruošimas:
- Išsiimame sluoksniuotą tešlą iš šaldymo kameros ir paliekame atitirpti pagal rekomendacijas ant pakelio (vis pamirštu šią dalį).
- Sviestą ištirpiname ir suberiame miltus. Pakepiname kelias minutes.
- Nukeliame nu ougnies ir supilame pieną. Vėl uždedame ant ugnies ir maišome, kol padažas sutirštės.
- Suberiame smulkintus kiaušinius ir smulkintą tuną.
- Pagardiname pipirais, trupučiu druskos ir petražolėmis.
- Padažą kiek atvėsiname.
- Tešlos lakštus pakočiojame.
- Jei norime daugiau įdaro, ant dviejų lakštų, jei mažiau, ant trijų - dedame įdarą, paliekant 1 cm nuo kraštų. Uždedame kitus du/tris lakštus, gražiai užspaudžiame kraštus.
- Pyrgėlių viršų įpjauname peiliu, patepame kiaušinio plakiniu.
- Kepame iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol gražiai parus.
- Valgome karštą (man buvo skanus ir šaltas).
Skanaus!
Šaltinis: Forelles receptai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą