Bandelės su cinamonu kitaip :) Iš tikro labai skanus dalykėlis. Man gal net įdomiau valgyti nei bandeles - imi, plėši sau po juostelę. Su pienu - apsivalgymas.
Tiesa, susipykau su orkaite. Tikiuosi ne galutinai, vis paglostau susitaikymui, bet jau kelintas kepinys nei šiaip nei taip man kepa. Kepiau fantastines bandeles - viršus sudegė, apačia - neiškepė kaip reikia. Šitas irgi - jau matau kad viršus iškepęs ir pradėjęs vos ne degt, nors laiko dar marios, temperatūra, kaip reikia, o vidus dar žalut žalutėlis. Finale gavosi lengvai pasvilęs, bet laaaabai skanus. Toks skanus, kad vos galiuką suspėjau nufotografuoti :) Taigi jei esate geruose santykiuose su savo orkaite - pirmyn, nepsaigailėsite!
Taigi, mums reikės (labai skubėjau, tai matavimo vienetai, kaip šaltinyje, puodeliais, kitą sykį parašysiu ir tiksliau - ml ir g):
Tešlai:
1/3 puodelio pieno
1/4 puodelio vandens
50 g sviesto
2 lengvai išplaktų kiaušinių
1/2 AŠ druskos
1/4 puodelio cukraus
1 AŠ vanilės ekstrakto (neturėjau, dėjau vanilinio cukraus)
2 3/4 puodelio miltų
2 1/4 AŠ sausų mielių
Įdarui:
50 g sviesto
3/4 puodelio cukraus
2 1/2 AŠ cinamono
Puodelis = 250 ml
Paruošimas:
- Sumaišome miltus, cukrų, druską ir sausas mieles dubenyje, kuriame ruošime tešlą.
- Sviestą ir pieną kaitiname ant ugnies, kol ištirps sviestas. atvėsiname iki kūno temperatūros (kad per karštas nenumarintų mūsų mielių).
- Į miltus po truputį supilame pieną ir paplaktus kiaušinius. Maišome, o kai nebesimaišys, minkome tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. jei tešla limpa prie rankų, įpilame truputį miltų. Bet ne per daug, nes pyragas bus kietas.
- Išminkytą tešlą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kilti, kol padvigubės.
- Pakilusią tešlą perminkome ir paliekame 5 minutėms pailsėti.
- Pasiruošiame įdarą: sviestą ištirpiname. Cukrų ir cinamoną sumaišome atskirame inde.
- Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstyto stalviršio į stačiakampį.
- Patepame ištirpintu sviestu ir pabarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
- Pjaustome tešlą juostelėmis. Tas juosteles dedame vieną ant kitos. Pagal indo, kurį pasirinksite kepimui, plotį, supjaustome juostelių krūveles. Aš kepiau kekso formoje, tai juostelių krūveles supjausčiau į 6 dalis. Bet man labai jau susigrūdo jos, o kepant dar ir išvešėjo smarkiai, taigi kitą sykį kepčiau dvejose kekso formose. Dedame juosteles į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Juosteles dedame ant šono.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. kol gražiai paruduos.
P.S. Aš tešlą ruošiau duonkepėje.
Šaltinis: Citrinos žievelė
Gaminau šį gėrį ir aš, patiko tikrai skanu, kaip ir visi mieliniai kepiniai su cinamonu ir cukrumi:)
AtsakytiPanaikintiNetyčia pamačiau nuorodą, nu matai kaip seniai Tu jį kepei!!! Nu atrodo taviškis taip pat puikiai ;)
AtsakytiPanaikintisenokai senokai :) todėl pamačius Tavąjį, užsimaniau vėl :)
AtsakytiPanaikinti