Labai labai skanūs! Tiesa, man jie gavosi daugiau žemės riešutų skonio sausainiai, nei kapučino :) Kapučino švelnų skonį nustelbė žemės riešutų sausainiai, ko aš ir tikėjausi, bet kadangi turiu jų visą maišą - smulkintų ir pakepintų, tai juos ir naudojau. Rezultatas - puikus! Beja, patys sausainiai gavosi ne tik skanūs, bet ir labai gražūs :)
Taigi, mums reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto
1 pakelis tirpios kapučino kavos
3-4 VŠ cukraus
1 kiaušinis
1 AŠ kepimo miltelių
165 g (250 ml) miltų
70 g (125 ml) smulkintų riešutų
60 g juodojo šokolado
Paruošimas:
- Kapučino kavą užpilame 1 VŠ verdančio vandens ir išmaišome, kad ištirptų.
- Sviestą išplakame su cukrumi iki purumo.
- Įmaišome kiaušinį.
- Supilame kavą ir išmaišome.
- Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Įmaišome smulkintus riešutus ir šokoladą.
- Palaikome tešlą šaldytuve, kad tešla kiek sutvirtėtų ir būtų lengva formuoti sausainius.
- Suformuojame rutuliukus, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!
Šaltinis: Neringos blog'as
Super sausainukai :) Tik nesiuos i susitikima ir ragavau tik mazuti gabaliuka, pastebejau, kad trapus , tik maniskiai sokoladiniai gavos, nes sokolada tarkavau, tai jis nudaze tesla, kita kart desiu sokolado gabaliukus :)
AtsakytiPanaikintiAha, skanučiai, smagu, kad patiko :) Man jie riešutiniai gavosi, dėl didelio kiekio riešutų, bet irgi super skanūs :) reikės pakartoti, jau buvau pamiršusi :)
AtsakytiPanaikinti