Išsikepus naminės duonos, natūraliai seka naminis batonas. Kadangi pusryčiams MB valgo sumuštinius, tai pirma nusprendžiau kepti batoną a la sumuštinių duoną. Matyt nelabai norėjau aš ją išsikepti, nes užsiminkiau tešlą vakarop, bet tą dieną taip ir neiškepiau. Aišku, jei būčiau tik užminkiusi tešlą dėjusi šaldytuvan, viskas būtų buvę, gerai, bet palikau kambario temperatūroje ir mielės persistengė. Iškepus man per daug jautėsi mielių skonis. Tačiau vis tiek buno skanu, mamai labai patiko.
Taigi mums reikės:
500 g kvietinių miltų
300 ml šilto vandens
20g šviežių mielių
1 AŠ cukraus
1 AŠ druskos
25 ml (3 VŠ) aliejaus
Procesas:
- Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje.
- Supilame į miltus ir minkome. Tešla iš pradžių bus skystoka ir lips prie rankų. Neskubėkite pilti miltų, minkant ji pasidarys elastinga ir vientisa.
- Dedame suminkytą tešlos gumulėlį į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti apie 40-60 min.
- Pakilusion tešlon beriame druską ir aliejų. Perminkome, kol tešla taps vientisa ir elastinga. beminkant tešlą vis trinktelime į stalą, kad neliktų oro tarpų.
- Suformuojame du batoniukus ir dedame į formines skardeles išklotas kepimo popieriumi. Palyginame, kad kraštai užsipildytų ir paliekame uždengus rankšluosčiu pakilti.
- Pakilusius batonus kepame iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (apie 20-25 min.).
Šaltinis: SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą