Puslapiai

2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis

Trinta cukinijų sriuba



Kadangi ruduo mus džiugina įvairiomis daržovėmis, tai visokios daržovienės pats tas maistas vakarienei. Jau kuris laikas viena cukinija laukia savo eilės, ir ji priėjo. Šiandien vakarienei valgėme labai skanią cukinijų sriubą, kurioje labai subtiliai išryškėjęs česnako aromatas (matyt padauginau, bet labai tinka :)

Taigi, mums reikės:


Cukinijos (aš dėjau pusę vidutinės cukinijos)
1 didelio svogūno
2 nemažos skiltelės česnako
3 bulvės
2 morkos
1 kubelis sultinio
Alyvuogių aliejaus
druska, pipirai
 šviežio baziliko arba kitų mėgstamų prieskonių

Paruošimas:
  1. Keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus, česnakus ir morkas.
  2. Į verdantį vandenį  sudedame nuluptą, išvalytomis sėklomis, pjaustytą kubeliais cukiniją ir pjaustytas bulves. Verame kol bulvės išvirs.
  3. Į puodą sudedame apkeptus svogūnus, česnakus ir morkas. Paverdame kelias minutes.
  4. Įdedame pjaustytą baziliką, pipirų.
  5. Sutriname smulkintuvu (blenderiu).
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą