Puslapiai

2010 m. birželio 18 d., penktadienis

Jogurtiniai blynai






Labai skanūs, purūs blynai. Man jie tokie stori kaip originaliame recepte nesigavo, bet vis tiek labai skanu buvo :)

Taigi mums reikės:

360 g natūralaus jogurto

150 g miltų

3 kiaušinių

3 VŠ cukraus

3/4 AŠ vanilinio cukraus

3/4 AŠ kepimo miltelių

Žiupsnelio druskos

3 VŠ aliejaus arba tirpinto sviesto (40 g)

Procesas:

  1. Išplakame jogurtą su kiaušiniais.

  2. Kitame inde sumaišome visus sausu produktus.

  3. Maišant supilame sausu produktus į jogurto-kiaušinių plakinį.

  4. Gerai išmaišius, paliekame tešlą pastovėti 15 min.

  5. Supilame sviestą ar aliejų, išmaišome.

  6. Kepame ant nedidelės ugnies.


Šaltinis: Forellesreceptai.lt

2 komentarai:

  1. Kadangi čia mano receptas, tai padėsiu :) Šie blynai kepami be riebalų, užtenka jų tiek kiek yra tešloje, todėl norint purių blynų, reikia įgudimo. Kepama ant silpnos ugnies. Įpylus tešlos į įkaitintą keptuvę, pamačius jog tešloje susidaro skylutės, bet paviršius vis dar šlapias, iškart verčiama, taip blynas vienodai paveikiamas iš abiejų pusių ir gražiausiai iškyla. Jeigu jau pražiopsojai tą momentą, paviršius apsitraukė, nei grožio, nei purumo jau nesitikėk. Čia tokie pastebėjimai iš mano patirties

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui už patarimą, reikės išbandyti, nes tikrai šiuos blynus kepsiu dar ne kartą :)

    AtsakytiPanaikinti