Pagaliau atėjo pavasaris ir galima pasidžiaugti šviežiomis daržo gėrybėmis. Šiandien mama atvežė rūgštynių, tai jų ir ėmiausi. Rūgštynių sriuba viena mano mėgiamiausių.
Taigi mums reikės:
Trijų saujų rūgštynių
200 g rūkyto kumpelio ar dar skaniau – palendricos (atsiprašau gerbiami kalbininkai, nežinau kaip pavadinti ją lietuviškai)
2 bulvių
2 kiaušinių
Lauro lapelių
Kubelio sultinio
Druskos
Procesas:
Supjaustyti kumpį ir pavirti 15 minučių.
Nuplikyti supjaustytas rūgštynes. Nuplikyti reikia dėl to, kad neliktų kartumo. Mane taip mokė mama J
Sudėti į puodą supjaustytas bulves, lauro lapus, sultinio kubelį ir pavirti 5 min. Bulves reikia dėti prieš rūgštynes, kad būtų minkštos, nes įdėjus po jų, nuo rūgšties – sukietės.
Sudėti rūgštynes ir pavirti dar 3-5 min.
Paragauti ar netrūksta druskos, jei taip – įdėti.
Išplakti kiaušinius ir supilti maišant į puodą. Palaukti kol užvirs. Kiti labiau mėgsta kai kiaušinis supjaustomas virtas, bet man skaniau taip.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą