tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post5697507155598508592..comments2024-01-08T20:08:15.367+02:00Comments on Širšių lizdas: Morkų pyragasVilmahttp://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comBlogger112125tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-21196317448831459572024-01-08T20:08:15.367+02:002024-01-08T20:08:15.367+02:00Ačiū!!!!Ačiū!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-17555431953739007772024-01-01T18:14:43.982+02:002024-01-01T18:14:43.982+02:00Šį pyragą kepiau ne vienerius metus, dejau, au kur...Šį pyragą kepiau ne vienerius metus, dejau, au kuris laikas nebekepu. Pakęst negaliu kai mano mama sako receptus "iš akies", bet su šituo pyragu aš taip ir darydavau su sulčių įpylimu - iš akies. :) Miltai miltams nelygu, dėl savo drėgnumo ir tipo. Be to, mano sulčiaspaudė sena ir, gali būti, ne to kia efektyvi, tad ir tarkiai galbūt šlapesni. Jei gerai atmenu, tešla buvo tirštos grietinės konsistencijos. Šiaip originaliame recepte naudojamos tiesiog tarkuotos morkos, tad reikia į tai atsižvelgti ir kompensuoti išspaudų drėgnumą. Tad naudojant tarkius reikia atsikalibreuoti receptą pagal turimus produktus. Sėkmės!Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-82272926841842902902023-10-20T13:03:55.659+03:002023-10-20T13:03:55.659+03:00Atradau Jūsų pyragą, kurį paskelbėte prieš 13 metų...Atradau Jūsų pyragą, kurį paskelbėte prieš 13 metų! Kiek daug tarkių jis sunaudoja, kur buvau anksčiau?? Bet turiu esminį klausimą. Labai atidžiai daug kartų skaičiau receptą ir visus komentarus, bet vis tiek liko neaišku: kokios konsistencijos turi būti tešla? Gal galėtumėte ją apibūdinti? Miltų dėjau 2.5 panašaus puodelio, jie svėrė tik 300g, o iš tešlos galėjau kukulius lipdyti. Tai liko neaišku, ant kiek su sultim "atstatyt tą balansą", koks galutinis masės keliaujančios į formą tirštumas?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-2156021172360479832023-06-05T22:26:43.696+03:002023-06-05T22:26:43.696+03:00Ačiū, kad priminėte šį pyragą. Kepiau anksčiau be ...Ačiū, kad priminėte šį pyragą. Kepiau anksčiau be skaičiaus jį, vėliau užėmė vietą kiti pyragai :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-83559680034598699302023-04-06T13:04:48.555+03:002023-04-06T13:04:48.555+03:00Puikus pyragas velykoms! Kepu kiekvienais metais k...Puikus pyragas velykoms! Kepu kiekvienais metais kai radau receptą. Tai dabar bus jau 7-tos velykos! Viską matuoju su standartiniu puodeliu ir gaunasi puikiai! Ačiū už puikų receptą! 🐣🪻Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-29090566067757143362020-11-08T16:40:14.423+02:002020-11-08T16:40:14.423+02:00Ką tik išbandžiau - išėjo puikus pyragas, be galo ...Ką tik išbandžiau - išėjo puikus pyragas, be galo skanu! Cukraus dėjau gerokai mažiau - nepilną puodelį, man visiškai pakako (ech, atpratau nuo itin saldžių kepinių, net visus vaikystės pyragus kepdama dabar cukraus dedu mažiau). Miltus naudojau šviesius speltos. Ir dar pagardinimui įdėjau pasmulkintų graikinių riešutų. Valgom pirštus apsilaižydami :) Gintenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-81179935125350205212020-05-11T00:40:24.076+03:002020-05-11T00:40:24.076+03:00Tikrai labai skanus pyragas, rekomenduoju ir kitie...Tikrai labai skanus pyragas, rekomenduoju ir kitiems pasigaminti.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15897064499863411456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-63635738642728745782020-01-31T15:54:18.445+02:002020-01-31T15:54:18.445+02:00Jau kepiau. Skonis toks pat kaip mano mama kepdavo...Jau kepiau. Skonis toks pat kaip mano mama kepdavo. Ji į tešlą dar dėdavo žiupsnelį maltų gvazdikėlių. Laaaabai skanu. Irmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-25328032178623275022019-10-22T14:29:14.662+03:002019-10-22T14:29:14.662+03:00Su kai kuriais pyragais yra buvę tokių bajerių ;-)...Su kai kuriais pyragais yra buvę tokių bajerių ;-) Bet būten su tais, kurių tešla skystoka.Alexiahttps://www.blogger.com/profile/02331084263501305518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-61220732730232819962019-10-21T19:07:07.863+03:002019-10-21T19:07:07.863+03:00O kaip kiti pyragai kepa? Viskas gerai? Nes man vi...O kaip kiti pyragai kepa? Viskas gerai? Nes man viena orkaitė tokius pokštus krėtė, nusipirkau termometrą ir paaiškėjo, kad ji man "užmesdavo" apie 30 laipsnių kaskart. O aš niekaip nesuprasdavau, kodėl mano visi kepiniai pirmiau sudegdavo, nei iškepdavo :)<br />Be to, aš nuo vidurio kepimo dar užmetu akį į orkaitę ir jei matau, kad skrunda ne pagal planą, ant viršaus užmetu folijos ar kepimo popieriaus lakštą. Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-15450476294268756572019-10-19T13:47:45.318+03:002019-10-19T13:47:45.318+03:00Ačiū labai už atsakymą. Mano ir forma buvo 25 cm, ...Ačiū labai už atsakymą. Mano ir forma buvo 25 cm, ir miltai 405D. Viršus jau pradėjo juoduot, o viduriukas buvo žalias. Prakeikimas! Ten kur iškepė, tai buvo labai skanu. Reiktų kitą kartą pabandyt su tūrio matuokle morkas sunormuot.Tą puodelį žinau, bet jo neturiu :-)Alexiahttps://www.blogger.com/profile/02331084263501305518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-12869373989761676232019-10-18T06:51:22.583+03:002019-10-18T06:51:22.583+03:00Sveiki, Alexia, baisiai gaila, kad kepinys nepavyk...Sveiki, Alexia, baisiai gaila, kad kepinys nepavyko. Žinau ką tai reiškia ir labai nesmagu dėl to. Mano puodelis yra 236 ml (nescafe raudonas, gal net ir turite :) O kokio dydžio kepimo formoje kepėte (manoji 26 cm skersmens apvali)? Nors maniškis, kaip matote iš foto tikrai nebuvo plonas, bet visada iškepa puikiai. Pirma mintis man visa būna - orkaitė. Aš visada pyragus tikrinu 5-10 minučių anksčiau nei numatyta receptuose ir kartais būna, kad tenka kepti visu pusvalandžiu ilgiau. Turėjau reikalų su 3 orkaitėmis ir net savo pačios receptais vadovaudamasi, pakeitusi orkaitę, pastebėdavau, kad kepimo laikas skirias. Antra priežastis, man gal mažiau tikėtina, gal Jūsų morkos labai sultingos... Trečia - miltai. Aš vienu metu rašydavau kokius naudoju, bet, deja, nustojau. Aš pati naudoju dvi rūšis miltų, o pyragams - 405D tipo. MIltų tipas tikrai turi įtakos, tik nežinau ar jau taip labai, kad net neiškeptų viduriukas. Aš visgi nurašyčiau ant orkaitės. Šį pyragą aš kepiau savo dviejose orkaitėse ir tikrai ne vieną kartą - kepu kasmet, tik šiais metais dar nekepiau, bet po Jūsų komentaro būtinai pasversiu morkas ir iškepsiu dar kartą, kad galėčiau patikslinti receptą.Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-53668237065455452912019-10-16T22:22:45.100+03:002019-10-16T22:22:45.100+03:00O gal buvo morkų per daug? Dėjau 600 g, nes puodel...O gal buvo morkų per daug? Dėjau 600 g, nes puodeliai labai reliatyvu.Alexiahttps://www.blogger.com/profile/02331084263501305518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-27685044094890182492019-10-16T22:08:59.247+03:002019-10-16T22:08:59.247+03:00Patarkite, ką daryti. Kepiau 50 min., po to dar tr...Patarkite, ką daryti. Kepiau 50 min., po to dar tris kartus po 10 min. pdatęsinėjau, tešla viduryje kaip žalia, taip žalia. Kraštuose viskas gerai, puru, skanu. Alexiahttps://www.blogger.com/profile/02331084263501305518noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-69237751195712696262019-08-13T21:37:53.462+03:002019-08-13T21:37:53.462+03:00Skanaus pyrago!Skanaus pyrago!Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-74955365956294012302019-08-13T12:02:37.795+03:002019-08-13T12:02:37.795+03:00Va man cia patinka paprastai vis pasimetu kai raso...Va man cia patinka paprastai vis pasimetu kai raso kiekius esu ne kokia seimininke o cia net puodeli toki pat turiu nu super aciu labai uz recepta ir net uz puodelio aprasima 😉Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14609557705254874286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-50110004673356094922019-03-23T22:09:32.216+02:002019-03-23T22:09:32.216+02:00Gaila. Aš visada kepu vadovaudamasi šiuo receptu. ...Gaila. Aš visada kepu vadovaudamasi šiuo receptu. Visada sėkmingai. Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-19140352811390258512019-03-20T12:25:08.888+02:002019-03-20T12:25:08.888+02:00kepiau du kartus, abu kartus sukrito, neiskilo, ne...kepiau du kartus, abu kartus sukrito, neiskilo, nesuprantu ka darau blogai, bet miltu kiekis mam regis klaidingas. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07768196396191061667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-90123694687930630452019-01-29T10:57:15.053+02:002019-01-29T10:57:15.053+02:00Šis pyragas nerealus, labai kvapnus, drėgnas, mink...Šis pyragas nerealus, labai kvapnus, drėgnas, minkštas, nu tiesiog labai labai!!! Kepiau jau daugybę kartų ir niekaip nenusibosta :D o jau kokiu greičiu suvalgomas! :D Ačiū už patį geriausią morkų pyrago receptą Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13175044868236965955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-72970514409665562812018-12-04T12:32:33.420+02:002018-12-04T12:32:33.420+02:00na tokia konsistencija kaip ir turėtų būti. Neturi...na tokia konsistencija kaip ir turėtų būti. Neturiu atsakymo, kodėl taip nutiko :( man kažkaip visada pavyksta. Bet gal todėl, kad aš visada naudoju morkų "išspaudas" po sulčių spaudimo ir kažkiek įpilu pačių sulčių. Kažkaip visada pavyksta... Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-25906594967437103132018-12-02T15:47:34.585+02:002018-12-02T15:47:34.585+02:00Kokia turi būti tešlos konsistencija? Man gavosi t...Kokia turi būti tešlos konsistencija? Man gavosi tiršta, sakyčiau grietinės tirštumo, arba tirštesnė nei bulvių tarkių blynams ir skystesnė nei tarkių cepelinams. Kepiau 190 C temp. 1 val ir 170 C 30 min. Pyragas sukrito, gavosi sukepęs išorėj ir šlapias viduj. Suvalgėm ir tokį, bet buvo liūdna.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09292988985915444719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-87257636164539712752018-10-27T19:32:08.576+03:002018-10-27T19:32:08.576+03:00Dieve koks jis skanumo ka tik iškepėm.Dieve koks jis skanumo ka tik iškepėm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16714428976997749166noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-49408102237386106542018-04-22T15:39:24.184+03:002018-04-22T15:39:24.184+03:00Ačiū super �� skanuAčiū super �� skanuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-70462144345805328722018-03-25T17:12:39.089+03:002018-03-25T17:12:39.089+03:00Galima :)Galima :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-75708094112996334652018-03-23T22:45:46.024+02:002018-03-23T22:45:46.024+02:00ar galima vietoje grietines deti jogurta?ar galima vietoje grietines deti jogurta?Anonymousnoreply@blogger.com