tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post533548203658988677..comments2024-03-28T17:41:20.594+02:00Comments on Širšių lizdas: Lydytas sviestas - Ghi (ghee)Vilmahttp://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comBlogger63125tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-22534528168867625432021-10-04T20:08:08.565+03:002021-10-04T20:08:08.565+03:00Naminis iš gerai nupirktų pakelių bus perpus piges...Naminis iš gerai nupirktų pakelių bus perpus pigesnis, nei geriausia maximos akcija.begedishttps://www.blogger.com/profile/14927450987102089719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-14434720414319232492015-11-20T14:09:12.836+02:002015-11-20T14:09:12.836+02:00labai gerai sukasi su blenderiulabai gerai sukasi su blenderiuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-71437586617549759972014-04-29T12:47:21.249+03:002014-04-29T12:47:21.249+03:00Neteko,man kažkaip patikimiau stiklainyje.Neteko,man kažkaip patikimiau stiklainyje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-74995186884557594812014-04-29T11:32:43.160+03:002014-04-29T11:32:43.160+03:00hmm, o nebandėt su mikseriu? man vieną kartą nepla...hmm, o nebandėt su mikseriu? man vieną kartą neplanuotai pavyko padaryti sviestą, kai tortui kremą plakiau :D Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-1217662290873130812014-04-29T11:20:03.268+03:002014-04-29T11:20:03.268+03:00Taip pat darau ir aš.Užsuku stiklainį ir makalai m...Taip pat darau ir aš.Užsuku stiklainį ir makalai makalai :))))) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-43688090837500775482014-04-29T09:19:53.279+03:002014-04-29T09:19:53.279+03:00mano mama daro pati sviestą :) ima iš ūkininkų pie...mano mama daro pati sviestą :) ima iš ūkininkų pieną, nusistovėjusią grietinėlę sumuša į sviestą - super! :) Aš kažkaip dar neužsiimu tuo :) <br />Beja, įdomu, kaip darot sviestą? mano mama makaluoja uždarytame stiklainyje :) Vienoje parodoje pas medžio amatininkus amčiau įdomų prietaisiuką - ant stiklainio užsukamą muštuvę sviestui :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-48119742323982314322014-04-28T23:23:57.428+03:002014-04-28T23:23:57.428+03:00Na,o aš įsigudrinau pati iš grietinėlės sviestą da...Na,o aš įsigudrinau pati iš grietinėlės sviestą daryti .Būna nukainuotos,išmušu ir laikau ir kameroj ar sūriam vandenyje,nesugenda.Pirmą kart gaminau ghi,skonis nepaprastas išties...paprasta ir sveika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-72168918974450102262014-04-19T23:51:28.861+03:002014-04-19T23:51:28.861+03:00Laukiam skonių - lydyto ir ghee - palyginimo! ;)
I...Laukiam skonių - lydyto ir ghee - palyginimo! ;)<br />Ir išvados - ar dėl ghee karamelizuoto skonio verta vargti daugiau? Nes dėl galiojimo termino... chmm... įtariu, greičiau sunaudojame, nei tas terminas baigiasi :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-91113294548674054132014-04-14T16:44:28.378+03:002014-04-14T16:44:28.378+03:00Aha, štai kur šaknys paslėptos :) aš niekada tiap ...Aha, štai kur šaknys paslėptos :) aš niekada tiap giliai nekapsčiau :) man ghee tuo ir patinka, kad galiu jį laikyti kambario temperatūroje ilgai, labai ilgai - šaldytuve nuolat trūksta vietos :) O štai lydytą sviestą laikyti kambario temperatūroje tikriausiai bijočiau :) bet eksperimento vardan būtinai reikės pabandyti :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-62775792766023967642014-04-05T19:06:08.510+03:002014-04-05T19:06:08.510+03:00Dėl visa ko vertimas iš anglų kalbos:
Vertimas
Įpr...Dėl visa ko vertimas iš anglų kalbos:<br />Vertimas<br />Įprastas sviestas sudarytas iš riebalų, pieno sausųjų medžiagų ir vandens. Lydytas sviestas yra permatomos aukso spalvos, kas lieka po pieno sausųjų medžiagų ir vandens pašalinimo. Trumpai tariant, lydytas sviestas yra tik sviestas, kurio sudėtyje yra tik gryno sviesto. Jis turi aukštesnį nei paprasto sviesto dūmų tašką, tokiu būdu jūs galėsite gaminti esant aukštesnei temperatūrai, be to, nesuges taip greitai.<br />Sviestas ghee:<br />Lydytas sviestas ir ghi yra ne tas pats. Ghee yra lydytas sviestas, kuris buvo virinamas ilgiau, kad pašalinti visą drėgmę, o pieno sausosios medžiagos paruduoja (karamelizuojasi) riebaluose ir tada pašalinami. Tai suteikia daugiau riešutų skonio. Ghee turi ilgesnį galiojimo laiką, tiek laikant šaltai, tiek kambario temperatūroje.<br /><br />http://whatscookingamerica.net/Q-A/ButterGhee.htm<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-16138324961763895642014-04-05T18:50:20.354+03:002014-04-05T18:50:20.354+03:00Kaip ir išsiaiškinau pati :)
Clarified butter and ...Kaip ir išsiaiškinau pati :)<br />Clarified butter and ghee are not the same. Ghee is clarified butter that has been cooked longer to remove all the moisture, and the milk solids are browned (caramelized) in the fat and then strained out. This gives a rich nutty taste. Ghee has a longer shelf life, both refrigerated and at room temperature. It is traditionally used in Indian cuisine. <br />http://whatscookingamerica.net/Q-A/ButterGhee.htm <br />Net nežinau ar verta tiek vargti ir virinti dėl riešutų skonio - man ir manuoju variantu pagamintas labai skanus ir kvapnus :) Na, nebent Vilma, sulyginusi abu, pateiks kitokias išvadas ;)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-24878140386498558862014-04-05T12:45:27.301+03:002014-04-05T12:45:27.301+03:00Aš laikau šaldytuve, tai sviestas gabaliukais atsi...Aš laikau šaldytuve, tai sviestas gabaliukais atsilaužia.Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-62799965457447550372014-04-04T16:26:01.562+03:002014-04-04T16:26:01.562+03:00na ghee sveisto nuo to karto kai pagaminau pirką k...na ghee sveisto nuo to karto kai pagaminau pirką kartą visada būna namie, vadinasi gaminu nepertraukiamai jau du metus - visada tuo pačiu metodu. :) Aš jį laikau kambario temperatūroje, tad jis visada minkštas, kreminis. Į šaldytuvą nedėjau, tad negaliu pasakyti dėl trapumo. Būtinai pabandysiu jūsų aprašytą metodą. Aš jau "atkaliau" sistemą ir virdama ghee minimaliai teikiu dėmesio puodui, bet karts nuo karto būtina pamaišyti ir visada yra rizika pamiršti ir sudeginti. Jūsiškiu metodu, spėju, tokia rizika = nuliui :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-6353484945758296752014-04-04T15:10:05.902+03:002014-04-04T15:10:05.902+03:00Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad šį gaminimo būd...Teisybės dėlei turiu pasakyti, kad šį gaminimo būdą nusižiūrėjau nuo visažinių supermamų http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=932848&st=288 (300-asis įrašas). Tikrai paprasta, patogu ir skanu. Būtų tik įdomu, kad palygintų šiuos 2 sviestukus tos, kurios gamino ir kitais būdais. Aš galėčiau palyginti tik su pirktiniu<br /> http://ekopirk.lt/eko-produktai/maistas/aliejus-sviestas/sviestas-ghi-ghee/naturalus-lydytas-sviestas-ghi-khanum-500/ - jo konsistencija tikrai trapesnė, o skonis lyg ir toks pats :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-27339453264322102252014-04-04T09:18:07.924+03:002014-04-04T09:18:07.924+03:00Putų aš negraibau. Čia vienas variatnas ghee ruoši...Putų aš negraibau. Čia vienas variatnas ghee ruošimo. Aš darau antruoju. O jūsų aprašytas trečias variantas ir tikrai įdomus - jis tikrai apsaugo nuo susvilimo. Garantuotai išbandysiu kitą kartą. Rezultatą jūs išgaunate tokį patį kaip ir aš - gintarinės spalvos, kvepiantis riešutais, tik paprasčiau - be rizikos sudeginti :) <br />Ačiū, kad pasidalinote, būtinai išbandysiu!Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-19002720153459897812014-04-03T22:00:28.391+03:002014-04-03T22:00:28.391+03:00Sveiki, noriu pasiteirauti - ar būtina virinti? Ki...Sveiki, noriu pasiteirauti - ar būtina virinti? Kiek žinau, daugelis (ir aš tame tarpe) tiesiog kaitina vandens vonelėje puodą su sviestu, net nemaišo ir putų nereikia nugriebti - viskas nusėda ant dugno (perpilant į kitą indą nuosėdos paliekamos), nesvyla. Taip kaitinamas sviestas net neužverda, tik palengva lydosi, tikriausiai ir tas vanduo taip išgaruoja iš jo. Man atrodo, kad taip geriau ir neperkaitinamas - juk svarbu išgarinti vandenį ir atskirti pieno baltymus Gaunasi gintarinės spalvos, kvapnus, saldus, lygios konsistencijos - o ką, turi būti trapus, su gumuliukais (kaip kažkur skaičiau)?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-70630199180097545312014-02-20T21:17:25.879+02:002014-02-20T21:17:25.879+02:00Cholesterolio, kaip sudedamosios medžiagos, nėra n...Cholesterolio, kaip sudedamosios medžiagos, nėra nei gyvūninės, nei augalinės kilmės riebaluose. <br />Cholesterolį gamina kepenys (nuolat), o bet kokie vartojami riebalai skatina jo gamybą. Bet kokie vartojami riebalai didina cholesterolio kiekį kraujyje. <br />Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-12973090399320220752014-02-20T14:29:13.347+02:002014-02-20T14:29:13.347+02:00Autorius pašalino šį komentarą.Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-32450069654005115832014-02-18T22:38:23.511+02:002014-02-18T22:38:23.511+02:00Nuo kada augalinės kilmės riebaluose yra cholester...Nuo kada augalinės kilmės riebaluose yra cholesterolio? Dėl trigliceridų - sutinku, bet cholesterolis yra gyvulinės kilmės riebalų reikalas.Agnehttps://www.blogger.com/profile/17457650492589313203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-9832496454797088562014-02-13T13:35:59.031+02:002014-02-13T13:35:59.031+02:00opapa, dėl augalinės kilmės riebalų nežinojau :) T...opapa, dėl augalinės kilmės riebalų nežinojau :) Tik žinojau, kad margarinas tai tikrai nuodas :) beigi, kad tokios sėklos kaip saulėgrąžos. linų sėmesnys kepinami išskiria kancerogenines medžiagas, o juk iš jų daromi visi aliejai. Ačiū už papildomą info :) <br />Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-52217741046811900242014-02-13T08:50:24.912+02:002014-02-13T08:50:24.912+02:00Aš medikė, todėl atsakysiu, kad didina. Cholestero...Aš medikė, todėl atsakysiu, kad didina. Cholesterolio kiekį kraujyje didina bet kokie gyvūninės ar augalinės kilmės riebalai. Augalinės kilmės riebalai išvis yra nuodas.Julijahttps://www.blogger.com/profile/05997933854872934664noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-83945314270239114772014-02-11T22:11:37.960+02:002014-02-11T22:11:37.960+02:00Aš ne medikė, tad tikrai nepasakysiu, bet paskaiči...Aš ne medikė, tad tikrai nepasakysiu, bet paskaičius pirmus kelis gūglės išmestus straipsnius galiu pasakyti, kad didina :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-52513392473381041202014-02-11T20:45:10.891+02:002014-02-11T20:45:10.891+02:00Ar tikrai nedidina cholesterolio kiekio?
Ar tikrai nedidina cholesterolio kiekio?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-62942817294848646512014-01-05T21:36:31.206+02:002014-01-05T21:36:31.206+02:00Labai gali būti, kad pabaigoje nuosėdos truputį pa...Labai gali būti, kad pabaigoje nuosėdos truputį pasvilo. Man pora kartų irgi taip nutiko, nors ghee be pertraukos ruošiu beveik dveji metai :) Tiesa, abu kartus naudojau kitą sviestą nei man įprasta. <br />Jei nuosėdos neprisvilo per daug ir nesijaučia degėsių skonio - skaniai kvepia riešutais - naudokite be baimės :) Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-4641738738975814872013-12-29T19:49:26.453+02:002013-12-29T19:49:26.453+02:00Kokia graži spalva jūsiškio Ghi, o manasis kažkoks...Kokia graži spalva jūsiškio Ghi, o manasis kažkoks pilkas gavosi. Gal sudegė? Nors ir maža kaitra buvo. Susireikšminusihttps://www.blogger.com/profile/17942113360714911840noreply@blogger.com