tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post446521151609675008..comments2024-01-08T20:08:15.367+02:00Comments on Širšių lizdas: (Ne)paprastas obuolių pyragas su grietineVilmahttp://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-43435645350712581462020-04-27T07:50:53.032+03:002020-04-27T07:50:53.032+03:00Iš tiesų, kažkas ne taip. Bet kas, negaliu pasakyt...Iš tiesų, kažkas ne taip. Bet kas, negaliu pasakyti. Kepau šį pyragą ne kartą ir ne du, visada sėkmingai. <br />Kokio dydžio skardoje kepėte, gal per mažoje? Kai kepant valandą, pyragas lieka neiškepęs, man pirma mintis kyla apie orkaitę. Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-79814174297446987732020-04-25T20:39:06.260+03:002020-04-25T20:39:06.260+03:00Sveiki, as viska dariau pagal recepta, bet kepe 1 ...Sveiki, as viska dariau pagal recepta, bet kepe 1 h ir vis delto liko nevisai iskepes...teko isimti nes jau per daug parudavo..kazkas netaipAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-75525816752475939902019-12-02T17:07:31.107+02:002019-12-02T17:07:31.107+02:00O dėl kepimo trukmės - aš jau seniai nustojau dėl ...O dėl kepimo trukmės - aš jau seniai nustojau dėl to imti į galvą. Orkaitės labai skirtingos. Visada pyragus tikrinu bent 10 min. anksčiau, nei numato receptas ir nenustembu, jei reikia kepti dvigubai ilgiau (buvo ne kartą). <br />Skanaus pyrago!Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-90860759039492051022019-12-02T17:05:50.582+02:002019-12-02T17:05:50.582+02:00Patikslinu: mikserį naudokite tik trynių su cukrum...Patikslinu: mikserį naudokite tik trynių su cukrumi ir druska ir baltymų plakimui. Visuose kituose etapuose - maišykite su šaukštu ar mentele.Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-22730344752431199552019-12-02T17:04:48.362+02:002019-12-02T17:04:48.362+02:00Pyragai dažnai susmenga dėl tešlos permaišymo.
Aš...Pyragai dažnai susmenga dėl tešlos permaišymo. <br />Aš šį pyragą kepiau jau ne vieną kartą, ir, paprastai, kai jau receptą kartoju - žiūriu į savo receptą. Kadangi man visada užtekdavo miltų, kiek parašyta, spėju susmegimo priežastis ne ta. <br />Visas "triukas" šiame pyrage - labai gerai išplakti tryniai ir baltymai. Aš, būdama tinginė, visada naudoju mikserį. Šiame recepte teisingiausia būtų grietinę ir miltus įmaišyti, o ne įplakti. Man matyt sekasi, nes visada pavykdavo :) Pabandykit taip, nedėkit daugiau miltų :) Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-30063257679947900502019-12-01T20:21:34.224+02:002019-12-01T20:21:34.224+02:00O miltų ne per mažai tokiam tešlos kiekiui? Nes ly...O miltų ne per mažai tokiam tešlos kiekiui? Nes lyginant su panašiais tikrai mažoka, spėju todėl ir susmego pyragas ištrauktas iš orkaitės (kepė dvigubai ilgiau nei pagal receptą ir išplaktas buvo pakankamai). Bet būtinai kepsiu dar kartą, tik kiek pakoreguosiu vien dėl to skonio :)Kamihttps://www.blogger.com/profile/16064684733104696603noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-84538056240578881822019-06-11T13:55:34.109+03:002019-06-11T13:55:34.109+03:00Sveiki! Kepimo laikas labai individualus ir prikla...Sveiki! Kepimo laikas labai individualus ir priklauso bent nuo kelių faktorių - kepimo formos dydis (vadinasi ir pyrago storis), orkaitės specifika. Man teko kepti pyragus bent 4 orkaitėse ir jau patyriau, kad pyragus reikia pradėti tikrinti 10 minučių iki recepte nurodyto laiko ir prieš išimant, būtinai patikrinti mediniu pagaliuku. Ir man tekę pyragą kepti dvigubai ilgiau nei nurodė receptas. <br />Kepimo popierius kepimo laiko tikrai neįtakoja, tik lengviau išimti iš kepimo formos :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-29969760828169872552019-06-10T10:05:36.078+03:002019-06-10T10:05:36.078+03:00Skanus pyragas,bet kepimo laikas tikrai per trumpa...Skanus pyragas,bet kepimo laikas tikrai per trumpas atrode kad jis iskepes pagaliukas nebuvo apsiveles bet prapjovus paaiskejo kad apacia nedakepus teko dar kept kisau tada i apatine lentyna orkaites ir kepiau dar pusvalandi tada tik iskepe tad kitakart kai kepsiu manau nedet kepimo popieriaus ir kept ilgiau maziausiai 50min.AldaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02484265016878342606noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-15059299024660911512018-03-18T12:20:09.777+02:002018-03-18T12:20:09.777+02:00Kepimo milteliai gali jaustis jei jų per daug. Ban...Kepimo milteliai gali jaustis jei jų per daug. Bandykite mažinti jų kiekį galbūt? Man kažkaip jie nesijaučia. Aš visada naudoju Dr. Oetker kepimo milteliusVilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-18403794472542692532018-03-17T10:59:59.019+02:002018-03-17T10:59:59.019+02:00Pyragas skanus, tik jaučiasi kepimo milteliai. Sum...Pyragas skanus, tik jaučiasi kepimo milteliai. Sumaišiau su miltais ir persijojau kartus.Gal turite kokių paslaptėlių, ką daryti, kad nesijaustų? <br />Tiems, kam pyragas nepasiskirsto - man labai pasitvirtino: obuolius įpjaustau pirmiausia, galima net padvigubinti obuolių normą, ir tuomet ant viršaus pilu tešlą. Kadangi tešla nėra tiršta, tai puikiausiai pasiskirsto! ;) UgnėAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-52006536322207499902017-03-23T12:24:17.884+02:002017-03-23T12:24:17.884+02:00Labai paprastas ir nem nem :)
.
Labai paprastas ir nem nem :) <br />. <br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06580742715074314260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-11402763298831778252017-01-29T22:42:43.157+02:002017-01-29T22:42:43.157+02:00Taip, konditerija nėra atlaidi kampų nukirtinėjimu...Taip, konditerija nėra atlaidi kampų nukirtinėjimui. :) Kartą užsisavajojusi neišplakiau tinkamai trynių gamindama tiramisu, tad teko vakgyti tiramisu sriubą, nors iki tol Tiramisu gaminau gal jau ir keliasdešimt kartų. :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-26315450692911000912017-01-29T13:36:51.411+02:002017-01-29T13:36:51.411+02:00jau seniai paliktas šitas klausimas, bet ir man ta...jau seniai paliktas šitas klausimas, bet ir man tas pats gavosi. dar prieš kepdama pasiskaičiau komentarus - pagalvojau, nesamonė, kad toks purus pyragas taip ilgai keptų ,D ir tai buvo greičiausiai, nes patingėjau kaip reikiant išsukti trynius su cukrumi, tiksliau vos išmaišiau ir įdejau grietinės... grietinė paleido cukrų ir tešlai ate. bet tai supratau tik tada, kai jau valandą kepantis pyragas buvo gražiai apskrudęs luliuojantis blynas ,) gal ir jum tas pats buvo, gal ir ne, bet pasidalinu patirtimi. labai gaila, nes tikrai turėtų būt purutis skanutis pyragas ,) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-76869269354875038722017-01-25T11:50:14.755+02:002017-01-25T11:50:14.755+02:00Ačiū Jums už atsiliepimą :)Ačiū Jums už atsiliepimą :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-28754244614756455452017-01-25T00:05:06.393+02:002017-01-25T00:05:06.393+02:00ačiū, labai skanus pyragas! Švelnutis ir purutis :...ačiū, labai skanus pyragas! Švelnutis ir purutis :) UgnėAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-30190910477929050092016-09-10T14:35:58.162+03:002016-09-10T14:35:58.162+03:00Tikrai orkaitės skiriasi: aš savo obuolių pyragą p...Tikrai orkaitės skiriasi: aš savo obuolių pyragą pas save kepu ir pas mamą, tai visiškai skirtingai gaunasi, o jau daug metų tą receptą naudoju, nors orkaitės abi elektrinės. Dar skiriasi kepimo formos, tas irgi turi įtakos daug (ar gili forma, ar negili). Naminiai kiaušiniai ar iš parduotuvės irgi įtakoja. Grietinės irgi būna skirtingos, nors tas pats riebumas. Gal į gilią formą pyragą kepėte, todėl ir žalias, neiškepė. Vat viskas kai susideda ir gaunasi skirtumai.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-91496540368174210472015-11-25T13:42:02.555+02:002015-11-25T13:42:02.555+02:00nesuprantu ir aš. Jei tikrai viską darėte pagal re...nesuprantu ir aš. Jei tikrai viską darėte pagal receptą, tai tuomet vienintelis paaiškinimas yra orkaitė. Jos tikrai būna skirtingos ir kepa skirtingai, todėl kol kas tiesiog palikite kepti. Aš pati jau esu turėjusi tris orkaites. Visos kepė skirtingai ir dabar kartais pakoreguoju receptus bandytus su kita orkaite - kepimo laikas kartais skiriasi ir trečdaliu. <br />Šiaip aš kepimo laiko atžvilgiu niekada aklai nepasitikiu receptu. Kaip kepa, visada pasitikrinu 10-15 min. iki recepte numatytos kepimo pabaigos. O vieną pyragą neseniai kepiau vietoje 50 minučių 1,5 valandos :) Bet jis iškepė ir buvo skanus :) tad gal ir Jūsiškis dar iškeps :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-7205862107811748672015-11-25T13:15:57.589+02:002015-11-25T13:15:57.589+02:00nesuprantu, viską dariau pagal recepta - kepa vala...nesuprantu, viską dariau pagal recepta - kepa valandą laiko ir košė vis tiek, kokia buvo tesla, tokia ir likusi.. gaila, kad reiks išmesti...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-67512442947815164382015-09-30T08:01:11.726+03:002015-09-30T08:01:11.726+03:00236 ml :)236 ml :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-84581175141930973862015-09-28T21:21:01.136+03:002015-09-28T21:21:01.136+03:00Sveiki.noreciau truputi tikslumo tas puodelis grie...Sveiki.noreciau truputi tikslumo tas puodelis grietines tai kiek?juk puodeliu visokiu yra. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-21252118681042127832015-02-04T21:04:28.056+02:002015-02-04T21:04:28.056+02:00Skaniai nufotografuotas! Turėtų būti itin purus. I...Skaniai nufotografuotas! Turėtų būti itin purus. Išbandysim! :)Jokūbashttp://www.jokuboreceptai.ltnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-17817126830269392902015-01-21T22:14:59.422+02:002015-01-21T22:14:59.422+02:00is tiesu,labai skanus pyragelisis tiesu,labai skanus pyragelisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-21550934451358097042015-01-05T18:51:57.089+02:002015-01-05T18:51:57.089+02:00kepiau-skanu :)kepiau-skanu :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-88221736615260220262014-11-22T18:09:45.130+02:002014-11-22T18:09:45.130+02:00labai skanus, neturėjau grietinės, naudojau Rimi g...labai skanus, neturėjau grietinės, naudojau Rimi graikišką jogurtą, labai tiko. Ačiū :)<br /><br />JolantaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-56103886307984568862014-11-18T20:32:25.863+02:002014-11-18T20:32:25.863+02:00labai skanus:)
aciu!labai skanus:)<br />aciu!Anonymousnoreply@blogger.com