tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post2426398877063827366..comments2024-03-28T17:41:20.594+02:00Comments on Širšių lizdas: Šokoladinis sūrio pyragas (brownie cheesecake)Vilmahttp://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-18855120895562179122016-02-27T20:03:05.628+02:002016-02-27T20:03:05.628+02:00hmm, bijau ir spėlioti. Manau, kad nesugadinsit. A...hmm, bijau ir spėlioti. Manau, kad nesugadinsit. Aš kai neturiu folijos, uždengiu su kepimo popieriumi, tad keptuvės dangtis neturėtų būti blogiau. laikau čiurikus :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-9204117139775126562016-02-27T13:23:01.142+02:002016-02-27T13:23:01.142+02:00Paskutine minute pamaciau, kad folija baigesi.. Ke...Paskutine minute pamaciau, kad folija baigesi.. Kepu uzdejus dangti nuo keptuves.. ar pavyks, ar tik sugadinsiu?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13552877471453832028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-43289817294059306012015-11-09T14:14:10.327+02:002015-11-09T14:14:10.327+02:00jėėė! :)jėėė! :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-76814733682282837822015-11-08T17:35:59.064+02:002015-11-08T17:35:59.064+02:00Nesveikai skanus! (atsiprašau už išsireiškimą :-) ...Nesveikai skanus! (atsiprašau už išsireiškimą :-) ) Labai ačiū! Gal išvaizda ir nesigavo tokia tobula, kaip jūsų nuotraukose, bet skonis atperka viską. :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-77592657494696966542015-04-10T09:37:36.966+03:002015-04-10T09:37:36.966+03:00kaip džiaugiuosi tokiais komentarais! :)
1. dėl š...kaip džiaugiuosi tokiais komentarais! :) <br />1. dėl šokolado 100 proc. sutinku. Aš Velykoms kepiau mielinę riestę su šokolado įdaru ir iš skūpumo įdarui naudojau visokius šokoladinius kalėdų senius, zuikius ir panašiai. Rezultatas tikrai nediugino tiek, kiek galėjo nudžiuginti :)<br />2.1. Dėl sūrio ir braunio santykio turiu vieną įtarimą - originaliame supermamų recepte braunio tešla dalinama į dvi (nelygias) dalis: viena pagrindui, antra - papuošimui. Aš patingėjau perskaičiuoti kiekius ir naudojausi Viktorijos perskaičiavimu, kuris galėjo būti netikslus. Tad norint plonesnio braunio sluoksnio, tereikia produktų kiekį sumažinti ketvirtadaliu ar trečdaliu.<br />2.2. Kiaušinius įmaišiau neatskirtus ir kuo mažiau makaluojant - tik kol įsimaišys į tešlą, kad nepasigautų daug oro - kitaip sutrūkinės šis sluoksnis. <br />3.Na, ši dalis ir man paliko mįsle :) Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-3646249663270571892015-04-09T21:53:02.623+03:002015-04-09T21:53:02.623+03:00Sveiki, dėkui už receptą. Gavosi puikus pyragas, t...Sveiki, dėkui už receptą. Gavosi puikus pyragas, tik keli akcentai:<br /><br />1. Negailėkite gero šokolado su daug kakavos, ypač glajui - tada glajus gaunasi ne toks saldus ir pyragas įgauna labai subtilaus saldumo skonį.<br /><br />2. Man kažkodėl santykis braunio ir sūrio sluoksnio irgi gavosi 1:1. Kaip įplakėte kiaušinius į sūrio sluoksnį ? atskyrėte baltymus ir trynius, baltymus plakėte ar ne ?<br /><br />3. Kepimas: kepiau su folija 25min, išėmiau patikrinti, tai dar buvo žalutėlis kaip reikiant, tai po to nuėmiau foliją ir padidinau temperatūrą ir kepiau dar apie 20min, tai nežinau kaip su tos folijos veiksmingumu..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-84877641281409766052014-12-28T12:16:54.793+02:002014-12-28T12:16:54.793+02:00Pasakysiu atvirai - aš šita teorija nebaisiai tiki...Pasakysiu atvirai - aš šita teorija nebaisiai tikiu :) kiekvieną kartą kai kepu orkaitėje burokėlius, specialiai vienus vynioju blizgia folijos puse į viršų, kitus - matine :) iškepa vienodai :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-30338414982904872082014-12-24T10:51:06.354+02:002014-12-24T10:51:06.354+02:00Bet jei blizgi bus į išorę, tai vėlgi šiluma nepat...Bet jei blizgi bus į išorę, tai vėlgi šiluma nepateks į vidų ir pyragas neiškeps (kaip ir recepte rašėte, kad reikėjo papildomai kepti). Tai ar ne matinė turėtų būti į viršų? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-327238789639213702014-11-29T23:44:44.765+02:002014-11-29T23:44:44.765+02:00Mascarponės gaminti namie nebandžiau, nors pagamin...Mascarponės gaminti namie nebandžiau, nors pagaminti tikrai paprasta :) Žinau, nes gaminau kažkada ricottą, o receptas panašus. Jei įdomu išbandyti http://www.pastryaffair.com/blog/2012/4/24/homemade-mascarpone.htmlVilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-68048873684640292072014-11-29T23:11:42.011+02:002014-11-29T23:11:42.011+02:00gal bandėte mascarponę namuos pasidaryti, ar tortų...gal bandėte mascarponę namuos pasidaryti, ar tortų gamybai šis variantas netinkamas? ačiūLinahttps://www.blogger.com/profile/01454647131366916362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-11772128059865602482014-11-14T14:14:49.619+02:002014-11-14T14:14:49.619+02:00Sveiki! Jei kyla klausimų - vadinasi parašyta neai...Sveiki! Jei kyla klausimų - vadinasi parašyta neaiškiai - tai aš atsiprašau :) <br />Pirmuoju atveju, kai pyragas kepamas vandens vonelėje - folija apgaubiama kepimo formos apačia, kad vanduo nepatektų į formą. Jei kepate antruoju būdu - dedate vandens skardą orkaitės apačioje, o pyragą ant grotelių, tuomet apgaubiate kepimo formą iš viršaus, kad keptų drėgnoje aplinkoje, bet pats nedrėktų.<br />Visos šitos vandens procedūros reikalingos, kad pyrago sūrinė dalis būtų švelni, kreminė ir nesutruktų kepama. Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-55550249897054190912014-11-14T08:05:58.581+02:002014-11-14T08:05:58.581+02:00Sveiki,
labai noriu išsikept pyragą, tik nesuprant...Sveiki,<br />labai noriu išsikept pyragą, tik nesuprantu, kaip tą foliją gaubt - iš apačios ar iš viršaus dengt pyragą? Ką tai duoda, jei iš apačios? O be folijos neiškeptų?<br />Atsiprašau už nesupratingumą.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/02981134867669837290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-62332765169638644912014-11-02T11:21:49.340+02:002014-11-02T11:21:49.340+02:00Na su ta folija, tai pastaba pusiau rimta, man &qu...Na su ta folija, tai pastaba pusiau rimta, man "karščio atspindėjimo teoriją" kartą persakė draugė, tad ja ir bandžiau sau paaiškinti tą faktą, kad pyragas man nelabai iškepė :) Teoriškai, kiek radau įvairiuose šaltiniuose, informacija ta pati: blizganti folijos pusė palaiko šilumą, matinė – praleidžia, tad kepant reikia žiūrėti, kad matinė folijos pusė būtų į vidų, o blizgi – į išorę.<br />Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-41613024493489363722014-11-02T10:29:08.837+02:002014-11-02T10:29:08.837+02:00idomu ir man, tai folijos blizgioji puse kur turi ...idomu ir man, tai folijos blizgioji puse kur turi buti?isoreje?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-650119094596156042014-11-01T12:31:23.512+02:002014-11-01T12:31:23.512+02:00Puikus pyragas,bandysiu kepti ir as,tik nelabai su...Puikus pyragas,bandysiu kepti ir as,tik nelabai supratau to punkto su folija :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-77640989653539075842014-10-06T08:57:47.762+03:002014-10-06T08:57:47.762+03:00Hmm, įdomu :) Nors man tai būtų patikę - man braun...Hmm, įdomu :) Nors man tai būtų patikę - man braunio sluoksnis buvo kažkas tokio šiame pyrage, kai buvau pripratusi prie sausaininių :)<br />Džiaugiuosi, kad patiko :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-34807265330570031052014-10-04T21:58:35.908+03:002014-10-04T21:58:35.908+03:00Labai labai! Tik, nors dariau tiksliai pagal recep...Labai labai! Tik, nors dariau tiksliai pagal recepta, bet man kazkodel braunis ir surio sluoksnis gavosi vienodo storio, tad kita karta darysiu brauni is puses normos. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-87823827235041445992014-09-16T22:00:31.355+03:002014-09-16T22:00:31.355+03:00Maniškis neperkepė ir buvo tikrai teisingas - drėg...Maniškis neperkepė ir buvo tikrai teisingas - drėgnas ir sodrus. Žinoma, jei būtų tiesiog šokoladainis ir keptų tiek laiko, žinoma, kad perkeptų, bet užpylus ant jo sūrio masę, jis tikrai neperkepa.Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-58556602439133269492014-09-16T21:38:50.857+03:002014-09-16T21:38:50.857+03:00O taip ilgai kepant ar neperkepa sokoladainis?O taip ilgai kepant ar neperkepa sokoladainis?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-70664075428920051252014-09-16T13:00:17.102+03:002014-09-16T13:00:17.102+03:00labai graziai atrodo :)labai graziai atrodo :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-76277243848880630112014-09-13T14:05:51.748+03:002014-09-13T14:05:51.748+03:00Vau koks gražuolis!!!!Vau koks gražuolis!!!!Gabrielėhttp://dalykeliai.g-blogas.lt/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-79883290517173182592014-09-13T13:07:19.602+03:002014-09-13T13:07:19.602+03:00Net ir aš neatsispirčiau paragaauti tokio grožio:)...Net ir aš neatsispirčiau paragaauti tokio grožio:)Odetahttps://www.blogger.com/profile/01348002047489658156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-37695612786343763702014-09-13T11:47:16.708+03:002014-09-13T11:47:16.708+03:00Va čia tai ir gržus ir skanus dalykas :)Va čia tai ir gržus ir skanus dalykas :)Medeja- CranberryJamhttps://www.blogger.com/profile/03443935521811548759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-2414066560465511532014-09-12T23:39:14.280+03:002014-09-12T23:39:14.280+03:00Nežinau kas gali būti tobuliau už sūrio pyragą. At...Nežinau kas gali būti tobuliau už sūrio pyragą. Atrodo puikiai! Įsirašau į savo must-do sąrašąŽivilėhttp://kosmetikosuzrasai.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9148886295542915777.post-27980823617898104382014-09-12T22:03:32.797+03:002014-09-12T22:03:32.797+03:00O aš jau noriu "atsišviežinti" žinias ap...O aš jau noriu "atsišviežinti" žinias apie cheesecake'ą. Man tarsi norėjosi kiek lengvesnės ir puresnės sūrio sluoksnio tekstūros, bet čia gal taip nutiko dėl dvigubo kepimo... o gal viskas gerai, tik aš esu kiek lengvesnių tortų mėgėja. Man šis tortas pasirodė kiek per sodrus - jau vien šokoladainio sluoksni sko vertas :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.com