2023 m. kovo 13 d., pirmadienis

Vištienos krūtinėlė, įdaryta špinatais

Pastaruoju metu visai neturėjau įkvėpimo, bet galiausiai nusibodo tie patys patiekalai ir nusprendžiau, kad privalau išbandyti kažką naujo. Sprendimas į dešimtuką, o patiekalas - superinis! Kaip visada - minimaliai pastangų, šiek tiek pasiterliojimo, o skonis - atvirkščiai proporcingas pastangoms.

Taigi, mums reikės (8 porcijoms):

Vištienai:
4 vištienos krūtinėlių
1 VŠ alyvuogių aliejaus
1 AŠ maltos paprikos 
1 AŠ druskos
1/2 AŠ dž.česnako granulių

Įdarui:
100 g philadephia sūrio
2 VŠ majonezo
1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
2 česnako skiltelių, išspaustų
1/2 AŠ čili dribsnių
1 puodelio, galima ir daugiau, šviežių špinatų, pasmulkintų

Paruošimas:
Vištienai skirtus prieskonius sumaišome ir ištriname krūtinėles. Apšlakstome aliejumi. Aš tai padariau iš vakaro ir palikau per naktį pasimarinuoti. Originaliame recepte - kepė iš karto.
Įdaruo skirtus produktus išmaišome. 
Vištos krūtinėlės įpjauname, padarant kišenes,
Susidariusias ertmes dosniai prigrūdame pasiruošto įdaro. 
Paruoštas krūtinėles surikiuojame kepimo inde ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. 
Iškepusią mėsą paliekame bent 5 minutes pailsėti, kad pasiskirstytų mėsos sultys ir mažiau išbėgtų tik prapjovus. 
Skanaus!

Šaltinis: That low carb life

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...