Lengva, rudeniška sriuba. Saldoka tiek nuo moliūgo, tiek nuo kukurūzų. Aš vietoje konservuotų kukurūzų naudojau šviežias burbuoles, o vietoje šviečio moliūgo - kepto moliūgo tyrę. Sriuba skani ir atlaidi įvairioms variacijoms.
Taigi, mums reikės (4 valgytojams):
750 g moliūgo, supjaustyto dideliais kubeliais
1 svogūno, susmulkinto
400 g konservuotų kukurūzų (aš naudojau 4 kukurūzų burbuoles)
1 1/2 AŠ kario miltelių
druskos, juodųjų pipirų
800 ml daržovių sultinio
125 ml riebios grietinėlės
žiupsnio čili dribsnių (jei norisi, man labai tiko)
Paruošimas:
- Dideliame puode įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, beriame smulkintą sovūgūną ir pakepiname kelias minutes.
- Į puodą beriame moliūgo gabalėlius (žr.pastabą apačioje) ir pakepiname dar 5 minutes.
- Į puodą pilame nusunktus konservuotus kukurūzus (žr.pastabą apačioje), kario miltelius, druską, pipirus ir patrokiname pora minučių.
- Užpilame sultinius ir paliekame virti apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
- Pusę sriubos sutriname virtuviniame kombaine ir pilame atgal į puodą arba lengvai pamakaluojame sriubą su blenderiu.
- Supilame grietinėlę, pakaitiname, kad viskas sušiltų ir tiekiame.
- Man šiai sriubai labai tiko žiupsnis čili dribsnių, kuriais pabarsčiau sriubą savo lėkštėje.
Pastaba: Kadangi aš naudojau tyrę, kurios kepinti jau nebereikėjo, ir žalius kukurūzus, tad dariau atvirkščiai ne recepte: pas svogūnus pirmiausia bėriau nupjaustytus nuo burbuolės kukurūzus, o juos pakepinusi - moliūgų tyrę.
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo... Iki....", 2014 11 (65)
Prieš 1 metus: Grikių ir vištienos salotos su daržovėmis
Prieš 2 metus: Avietinis kremas (raspberry curd)
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai