2015 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

Lietiniai blynai su obuolių įdaru


Savaitgalio pusryčių išvakarėse visada paklausiu šeimynos, ko nori pusryčiams. Ir neseniai susivokiau, kad jau nebeatmenu kiek laiko šeštadieniais valgome "pirato akį", o sekmadieniais "blyną kaip skrybėlę". Ir taip kas savaitgalį. Jau mėnesį, gal du, o gal net ir tris. 
Ir labai nustebau, kai iš vaiko gavau užsakymą "blynų su cukrum". Aš iš karto supratau, kad turimaomenyje lietiniai, patepti natūraliu jogurtu ir pabarstyti cukrumi. Prieš gerus metus mažasis taip valgė, ir, panašu, kad nepamiršo.
Puikūs blynai. kepami neplyšo, buvo minkšti lengvi ir švelnaus skonio. Jei norisi nesaldaus įdaro, į blynus cukraus ir vanilinio cukraus nereikia.




Taigi, mums reikės (dauginkite produktų kiekį iš valgančiųjų skaičiaus):
1 kiaušinio
1/2 puodelio pieno
1/4 puodelio vandens
1 VŠ tirpinto sviesto (aš iš tingėjimo panaudojau šaukštą ghee sviesto (netirpinto) trigubai normai)
1/2 puodelio miltų
1/2 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
1/4 AŠ vanilinio cukraus

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Iš vakaro viską sumetam į kokteilių plaktuvą, išplakame iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą. Jei tešlą maišome tą pačią dieną, vis tiek reikėtų duoti jai laiko pailsėti šaldytuve bent valandą, o maišyti reikėtų rankiniu plaktuvu, kad per nesusidarytų putos, kurios blynam nieko gero neduoda. Tešlą prieš pilant į keptuvę reikėtų išmaišyti, nes per kurį laiką ji nusistovi ir susisluoksniuoja.
  2. Keptuvę įkaitiname ant kiek karštesnės nei vidutinė ugnies (mano eletrinė buvo įjungta ant 10 karščio lygio iš 14).
  3. Pilame į keptuvę tešlos, turint omenyje, kad lietiniai turi būti ploni. Aš ne visada pataikydavau kiekį, tad kai kurie blynai gavosi storesni.
  4. Kepame blyną, kol apatinė pusė lengvai parus, atsargiai apverčiame ir dar trumpai pakepame.
  5. Valgome su mėgiamais įdarais. Aš šiam kartui supjausčiau nuluptus obuolius kubeliais, užbėriau ant jų rudojo cukraus bei cinamono, tuomet išmaišiau ir subėriau į keptuvę, kurioje buvo ištirptintas šaukštas ghee sviesto. Pakaitinau kokias 5 minutes, kol obuoliai suminkštėjo, bet neištežo. Be galo skanu!
Skanaus!





Šaltinis: Lietiniai - Vaikai ir vanilė, obuolinis įdaras - Saulėta virtuvė



4 komentarai:

  1. Labai graziai ir skaniai atrodo. Lietiniai su ivairiausiais idarais yra musu namu favoritiniai blynai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepatikesi, bet siandien tavuosius lietinius su obuoliais iskepiau, tai gavau labai daug balu…jauciuosi NUGALETOJA:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) na, mano indėlis labai jau kuklus, bet štai džiaugiuosi - tai nekukliai :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...